Time flies when you're having fun!

Hallo lieve vrienden en familie,

De tijd vliegt!! Ik zit hier nu al ruim 4 weken en moet helaas vrijdag Hope Home al verlaten.. Echt heel erg jammer, ga iedereen hier heel erg missen! Maar heb natuurlijk ook erg zin in Mombasa, ben heel benieuwd hoe het daar zal zijn. Jullie zijn vast benieuwd hoe afgelopen week was en ons weekendtripje?! Laat ik dan maar beginnen:) Ik zit trouwens nu in het restaurantje van Kadongo, waar we onze laptops kunnen opladen en waar veel beter internet is! De mensen zijn hier een ontzettend slechte soapserie van Kenia aan het kijken, zoiets als gtst haha.

Woensdag was ik helaas ziekjes, dus niet veel gedaan die dag. Toen ik even naar de kindjes ging aan het eind van de middag, kwamen alle nanny's helemaal bezorgd naar me toe en vroegen hoe het ging. Was wel schattig. 's Avonds heb ik met Juun het eten klaargemaakt, want nanny Mary kwam eten. Mary is de leukste nanny en doet echt het meest van allemaal. Ze moet de hele dag door kleding wassen en ook nog op de kindjes letten, ze voeren en verschonen. Best zwaar, dus ze is erg blij met onze hulp.

Donderdag ging het gelukkig weer wat beter, dus weer een dagje naar de baby's gegaan. Het was ontzettend lekker weer die ochtend, dus heerlijk buiten gespeeld met ze. Hanneke en Juun waren helaas ook ziek, dus was in m'n eentje aangezien Denise in de keuken hielp. Echt zwaar al die kindjes in je eentje, ze willen allemaal jouw aandacht en als een ander die krijgt gaan ze huilen. Dus je moet echt je aandacht verdelen. 's Avonds heb ik met de baby's in hun huisje gegeten, vanwege het slechte weer. Baby Gift is de oudste van de baby's en neemt ook echt die rol op zich. Hij corrigeert altijd de andere baby's en wil met alles helpen, vet schattig!

Vrijdag voelden we ons nog steeds niet lekker, dus zijn toch maar langs het ziekenhuis geweest, het ziekenhuis in Oyugis. De wegen waren ontzettend slecht door het slechte weer. Overal waren overstromingen en mensen moesten hun huis uit.. In het ziekenhuis bleek dat we alle drie een bacterie hadden en Juun ook nog malaria.. We weten niet precies waaraan we die bacterie hebben opgelopen, maar waarschijnlijk door het eten. Gelukkig antibioticum gekregen, dus we kunnen gewoon naar ons tripje! Vandaag ook nog leuk nieuws gekregen, ik ben namelijk door naar de tweede ronde van decentraal Geneeskunde!!

Zaterdagochtend begon ons weekendtripje naar Lake Naivasha, een groot meer vlakbij Nairobi. Om 7 uur heeft Boniface Juun, Hanneke en mij (Denise ging helaas niet mee) gebracht naar Kadongo, vanwaar we de matatu hebben genomen naar Kisumu. Daar hebben we nog even wat inkopen gedaan voor het weekend. Vanuit Kisumu hebben we de bus genomen naar het stadje Naivasha, aan Lake Naivasha. Die busreis duurde 6 uur en was niet echt prettig. We zaten achterin de bus bij de wielen en de vering van de bus was kapot, waardoor we letterlijk een halve meter de lucht in vlogen bij elke hobbel. En nu zijn de wegen niet erg goed hier zoals al eerder verteld! Toen er even een plaspauze was ingelast, gingen wij netjes uit het zicht en achter de bosjes. Toen we weer terugliepen naar de bus, deden de afrikaanse dames het wat minder charmant. Zij trokken midden op de weg hun rok omhoog en deden daar rustig hun behoeften. Ik wist niet wat ik zag, haha. Rond 4 uur kwamen we eindelijk aan in Naivasha en werden we langs de weg gedropt. De omgeving is hier heel anders dan in Kabondo, het is veel meer een savanne klimaat met veel bergen. Heel mooi. Daar een matatu genomen naar ons onderkomen voor dit weekend. We sliepen in een banda, een mini klein hutje, in een stapelbed van 3 hoog. Er was een buiten wc en een buiten douche (met warm water!!). Ook was er stroom, wat wij al 4 weken niet hadden dus was echt luxe!! 's Avonds lekker uiteten geweest op de camping, en natuurlijk weer lekker patatjes genomen:)

Zondag was Hanneke helaas ziek waardoor ze niet meekon deze dag.. Juun en ik zijn toen op weg gegaan naar Mount Longonot. Mount Longonot is een slapende vulkaan van ongeveer 3000 m hoog. De reis ernaar toe duurde erg lang, terwijl het maar een kort stukje was. De matatu's doen er namelijk alles aan om zoveel mogelijk mensen voor hun ritje te krijgen, waardoor we om de seconde stoppen. Wat ook nog grappig was wat we zagen, is dat mannen hier in Kenia hand in hand lopen als vriendschap! Aangekomen bij de vulkaan, hebben we met een gids de vulkaan beklommen! Wow, merkte wel dat ik al een jaar niet heb gesport haha, was aardig zwaar zo in de hitte.. Na 2 uur aangekomen boven op de vulkaan. Wauw, wat een uitzicht! Helaas begon het toen te regenen waardoor de gids de zenuwen kreeg en we niet lang de tijd hadden om rond te lopen boven op de vulkaan. De terugweg was namelijk erg steil. Beneden bij de berg stond er een boda boda voor ons klaar die ons naar de hoofdweg bracht. Aangezien we niet echt gekleed waren voor dit slechte weer, kwamen we helemaal doorweekt aan op de hoofdweg. En waarna er ook nog eens geen matatu's kwamen na een half uur, stopte er een auto die ons naar onze banda wilde brengen. Een bewijs dat er toch wel goede mensen op de wereld bestaan!

Maandag hebben we fietsen gehuurd en zijn we om 7 uur op weg gegaan naar Hells gate National Park. Dit park is een beschermd wildlife gebied. De heenreis naar het park hebben we een beetje onderschat, we hebben 2 uur in de zon gefietst berg op dus waren al aardig kapot voordat we begonnen! Wel genoten van de aapjes die hier gewoon over de wegen lopen. Gelukkig konden we in het park berg afwaarts en kwamen we aan bij de kloof, waar we even een pauze namen. Daar is afgelopen week een ongeluk gebeurd, waarbij 7 mensen zijn omgekomen doordat de kloof volstroomde met water. Die kloof is nu gesloten. We ontmoetten daar een gids die dat allemaal had meegemaakt en zelfs mensen heeft gered uit het water. Hij had er echt een trauma aan over gehouden, was wel zielig om te zien. Verder gegaan, kwamen we aan bij het vlakke gebied waar de dieren waren. We hebben zebra's, antilopen, zwijnen, bavianen en herten gezien! Helaas de giraffen niet tegengekomen. Het park lag tussen 2 grote kliffen in, was echt mooi! Na een fietstocht van in totaal 30 km in de zon, lekker gechilld in onze banda. Aan het einde van de middag nog even langs het meer geweest en daarna uiteten geweest in het stadje Naivasha. Dat was een echt keniaans restaurantje, waarbij we voor een heel gerecht plus drinken maar 3 euro kwijt waren en nog lekker was ook!! De ober vond het helemaal geweldig en kwam om de 5 minuten aan onze tafel om te vragen of alles naar wens was en of we nog iets wilden bestellen. Ze zijn niet echt gewend aan blanke hier.

Dinsdagochtend lekker ontbeten in hetzelfde restaurantje van gister (ober weer helemaal blij) en daarna begonnen aan onze terugreis. We zijn maar niet meer met de bus gegaan, maar hebben de matatu genomen! Om 6 uur weer eindelijk aangekomen in Hope Home. Was zo schattig, alle kindjes kwamen echt op ons afrennen en waren zo blij om ons te zien!!

Vandaag en morgen ben ik veel met de kindjes, aangezien ik nu nog maar 1 volle dag heb! Nou, dit was het weer voor vandaag! Jullie horen van me de volgende keer vanuit Mombasa!!

Liefs,

Marlies

Floortje Opperman

Te gek chickie, geniet er nog maar van ! liefde

Maura

Ik sluit me aan bij Floortje! xxxxx

Evelien

Heel leuk om je verhalen weer te lezen! Mooie uitstapjes hoor. Ik dacht dat je daar was om te werken?:)
En super dat je door bent naar de volgende ronde voor Geneeskunde!
Goede doorreis en geniet ervan! Dikke kus

Carlijn

GTST is leuk:(

oma coby

hey Marlies het verhaal nog vers van de pers.haha.tjonge wat een verhaal je beleeft meer dan verwacht he?heerlijk om de omgeving te zien en fijn dat de kindjes gek op je zijn.in de geneeskunde kijk je al niet meer raar op van een donkere huid straks....
dikke kus voor een nieuw avontuur! granny

Margo

Weer heerlijk om te lezen schat!! Goeie reis naar Mombasa en sterkte met afscheid nemen :-(
Dikke knuffel!

Pa

Weer een heerlijk verhaal om te lezen! Bofkont .... En blauwkont ook, geloof ik? :-))
Geniet vooral nog van je laatste week.
Ga je tussen Hope Home en Mombasa nog iets safari-achtigs doen?

Misschien kun je onderstaande aan Achien etc. laten lezen:

The most sincere greetings from the father of Marlies to Achien, Boniface, the nannies and the kids. Thanks for your hospitality and for having my daughter as your guest.
Sincerely, Niels

Marjolein

He Marlies geweldig je verhaal te lezen van 2 mei, wat een avontuur om een vulkaan te beklimmen!! Dus in Nederland wandklimmen..? (grappie). Veel plezier en een goede reis naar Mombassa!!
Dikke knuffel Marjolein

Marjolein

Nog even een toevoeging op mijn laaste reactie:
GEFELICITEERD dat je door bent voor de tweede ronde van het decentraal geneeskunde!!! Heerlijk idee!

Oma R.

Wat een belevenissen! Het lijkt er op dat het je redelijk gemakkelijk afgaat. Goed hoor! Geweldig dat je dit mag meemaken.

Wil je Achien mijn hartelijke groeten doen en mijn geweldige waardering voor het werk wat zij en de nanny's doen.

Een goede reis naar Mombasa, om daar opnieuw te mogen genieten.
Een dikke pakkert van Oma R.

Nicole

Leuk weer zo verhaal! En wat heb je toch weeer vette dingen gedaan mar! Goede reis naar mombasa en nog veel plezier xxx

Roos

Wat super leuk mar:D Volgens mij gaat t aardig goed met je;) ik hoop dat je snel beter wordt! jammer he dat je dan weer afscheid moet nemen:( is niet leuk! maar geniet van de rest van je reis;)

xx

Richelle

Marrr ik probeer je steeds te sms'en maar het verzend niet :(
Maar super leuk wat je allemaal meemaakt! Ben zo benieuwd naar de foto's en filmpjes hihi
Gefeliciteeerd dat je door bent naar de tweede ronde van de decentrale loting!!
Lijkt me echt zo jammer afscheid te nemen van die dropjes. Heeel veel plezier in Mombassa en geniet ervan!
Missyou x

Liset

Hoi Marrrr! Goede reis :D En ik zag foto's op facebook, wat is je haar lang geworden hihi!!!

Josien

Echt een leuk verhaal weer mar!! En veel plezier in mumbasa!
xxx

Monique Brard

Wow, wat heb je weer veel beleefd! Super! En wat heb je prachtige foto's gemaakt! Veel plezier in Mombasa!
Gr. Perry en Monique

Jan-Paul

Wat een verhalen! Time flies inderdaad when you're having fun!! Veel plezier daar.